19 травня 2021

"А ми йдемо по світу в вишиванці"

Учасники студії творчого самовираження «Мій світ», які відвідали недільного дня чергове засідання, присвячене Дню вишиванки, стали справжніми дослідниками секретів української вишивки. 



На початку зустрічі на дітей чекав історичний екскурс у мистецтво вишивання. Дослідники розповідають, що в давні часи процес вишивання можна було назвати ритуалом – за нього бралися у визначені дні, із чистими світлими думками, вкладаючи позитивну енергію у свою роботу. А вишивальниці володіли «мовою» орнаментального письма, де через кольори, лінії, візерунки створювали унікальні вишиванки, закодовані на добру долю для себе та рідної людини. Узори вишивок особливі, де кожна деталь лаконічна, довершена.




Озброївшись знаннями, студійці створили свій неповторний орнамент, який передав їхнє бачення оздоблення вишиванки, вони навіть спробували «прочитати» вишиту сорочечку. Цього разу діти виступили у ролі дизайнерів, тому що, використовуючи усі створені ними візерунки, оздобили сорочечки для дівчинки та хлопчика. 





Такі творчі заняття у студії «Мій світ» допомагають дітям долучитися до народних історичних джерел.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік