27 травня 2021

На практику – до бібліотеки!

26 травня до книгозбірні завітали студенти факультету української й іноземної філології та журналістики Херсонського державного університету, де в рамках фольклорної практики для них був проведений комплексний захід.

Розпочалася програма екскурсією до сектору абонементу, де філологині познайомилися із методами промоції дитячого читання й кращими книжковими новинками.

Майбутні педагогині зацікавилися тим, як же провести захоплюючий захід із письменником? Про це вони дізналися у читальній залі, коли разом з бібліотекаркою гортали альбом проекту «Зустрічі без прощань». Їм було представлено низку оригінальних за формою заходів, які провели бібліотекарі нашої книгозбірні.


Після цього студенти самі стали учасницями заходу «Літературні скарби Херсонщини», під час якого довідалися про визначних письменників рідного краю. Зокрема, вони дізналися, чому Херсонській обласній бібліотеці для дітей присвоєне ім’я Дніпрової Чайки, як задум повісті «Пурпурові вітрила» завдячує своєму виникненню таврійському краю, чому Херсонщина стала центром зародження мистецької течії кубофутуризму та багато цікавих фактів. У розповіді йшлося як про уродженців нашого краю: Анатолія Кичинського, Віктора Вальда, Люко Дашвар, Миколу Куліша, Бориса Лавреньова, так і її знаменитих відвідувачів – Олеся Гончара, Остапа Вишню, Бориса Грінченка та інших.

Познайомилися студентки і з сучасними українськими авторами під час огляду тематичної літератури «Кращі книги підліткового читання».



Також гості бібліотеки зустрілися і поспілкуватися з молодою херсонською письменницею. Юлія Чернієнко розповіла про свою творчість і представила власні книги «Помста» і «Хікі шукають любов», а на згадку про зустріч подарувала їм мотивуючі цитати із власної книги, зігравши з ними у «Літературне передбачення».

Завершилася зустріч особистим спілкуванням із авторкою та фотосесією.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік