31 травня 2021

Інформаційне сафарі для маленьких розумників

Незабаром пролунає останній дзвоник для маленьких першокласників школи №46. Цілий рік вони опановували науку читання, рахування та пізнавали навколишній світ.  Багато знань довелося «розкласти на поличках» у голові. Та вони  були наполегливими і уважно виконували усі завдання від вчителя.

І спрага до пізнання нового та цікавого привела їх до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, адже саме тут  безліч можливостей віднайти відповіді на найнезвичніші запитання. Скільки мов у світі, де живе плюшевий ведмедик, звідки береться сонячний зайчик або що відбудеться якщо змішати фарби різних кольорів? На деякі з цих питань діти отримали відповідь одразу під час знайомства з відділами обслуговування нашої книгозбірні. Окрім того у секторі документів іноземними мовами отримали запрошення на літні розваги в ігровій зоні, у секторі періодичних видань познайомились з новими журналами, у відділі мистецтв дізналися, як під час канікул потрапити на пошуки скарбів.


Та найбільше, звичайно ж, затримались у відділі для малюків, адже саме там усе спонукає до пізнання та цікавих мандрівок. Спочатку діти познайомились з незвичними книжками-іграшками «Яка цифра сховалась?», «Хто сховався?», «Хижаки», «День Ясі», «Розумне цуценя» та «Що ховається у морі?». 


Після цього бібліотекар запросила вирушити у захоплюючу подорож сторінками «розумних» книжок на інформаційне сафарі аби «вполювати» ще більше цікавинок про все, що нас оточує. У мандрівку вирушило дві групи дослідників «Розумашки» та «Чомусики». Вони  розбиралися у таких нелегких запитаннях як:

- що може подорожувати по світу, залишаючись в одному й тому ж кутку?

- для яких тварин у Швеції є змагання в стрибках, яке називається Канінхоппнінг?

- яка унікальна рослина їсть комах?

- що можна побачити із заплющеними очима?


І це лише дрібка тих фактів, які «вполювали» мисливці за інформаційними трофеями.  Врешті-решт команди відповіли на усі запитання та одночасно повернулися з подорожі, отримавши однакову кількість балів.

На завершення хочеться побажати майбутнім другокласникам бути активними читачами нашої бібліотеки. І нехай книги стануть їх друзями не тільки під час навчання, а й на все життя. Намагайтеся щодня прочитати хоча б одну сторінку з нової книги. Адже людина, яка любить і вміє читати – щаслива, тому що поруч з нею завжди найкращий друг і порадник – книга.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік