14 травня 2021

Країна Знань запрошує

У чергову мандрівку до країни Знань відправилися учнів 3-х та 4-х класів шкіл міста № 15, 25, 36 разом з бібліотекарем відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 

Темою подорожі стали оптичні, навігаційні та вимірювальні прилади. Діти дізнавалися про історію їх винайдення, подальше вдосконалення та застосування у різних сферах діяльності людини, у тому числі й мистецтві.



Учасники подорожі довідалися, що природа озброїла людину прекрасним оптичним інструментом – оком, а оптичні прилади розширили можливості зору. Вони дозволили зазирнути як на далекі відстані, так і потрапити у мікросвіт.

Так, наприклад, мікроскоп дозволяє розгледіти природні витинанки – сніжинки та утвердитися в думці, що вони дуже різноманітні. 

Справжнім відкриттям для дітей стали факти, що є майстри, які створюють свої шедеври під мікроскопом. Учні віртуально відвідали музей мікромініатюр М.Сядристого, роботи якого відомі у світі, а зберігаються у Києві.



Завдячуючи винахідливості Галілео Галілея ми сьогодні маємо бінокль, використання якого в різних сферах діяльності людини є неоціненим. Розмова йшла про театральний бінокль, який і сьогодні користується популярністю у поціновувачів театрального мистецтва.

Збільшувальне скло або лупа теж знайшла застосування у медицині, криміналістиці, археології, ювелірній, банківській справі, а також у філателії та нумізматиці.


Мандрівка таїть ще багато пригод та відкриттів. Цікаво? Тоді чекаємо на нових учасників – юних дослідників.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік