21 травня 2021

Світ. Європа. Україна.

Лише нещодавно – 15 травня жителі всієї України відзначали Дні Європи. Це свято спільних цінностей, спільної історії  всіх націй континенту.

Для українців це особливий день. Ще з давніх часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної спільними поглядами і прагненнями. Саме з цієї нагоди сьогодні учні НВК №15 м. Херсона завітали до обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, щоб вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Розпочався захід з коротенького інформаційного повідомлення та мотиваційної гри – "Європою ми мандрували і зірочки збирали".


А після цього бібліотекарі разом із школярами вирушили у туристичний євроквест "Світ. Європа. Україна".  Мандруючи відділами бібліотеки  юні туристи "відвідали" найцікавіші місця європейських країн,  "скуштували" національні страви, пригадали європейських дитячих письменників та неповторні архітектурні пам’ятки.



Упродовж заходу діти з’ясували, що спільними цінностями для усіх країн Євросоюзу  є - принципи свободи, демократії, поваги до прав людини, та верховенство права! 

Бібліотекарі презентували для дітей актуальну тематичну  виставку "Україна – це Європа!"

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, тож давайте пам’ятати, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік