14 травня 2021

За пригодами та новими враженнями

За пригодами та новими враженнями завітали учні школи № 15 м. Херсон до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, щоб разом з бібліотекарями  сектору періодичних видань відправитись у пошукову експедицію степами Херсонщини. А завдання у них було особливого призначення – знайти сліди козаків у рідному краї.


В ході експедиції діти з’ясували, які події передували заснуванню на Херсонщині двох січей – Кам’янської та Олешківської, дізналися подробиці заселення селищ: Велика Лепетиха, Білозерка, Гола Пристань. А особливо юним дослідникам сподобалося завдання - розшифрувати сучасні назви населених пунктів таких як Каховка, Берислав, Олешки за допомогою альбому, який завжди був під рукою.


Юні шукачі дослідили літературні надбання, в яких є згадки про життя та побут козаків. Надзвичайний інтерес викликала у дітей тетралогія «Джури», яку написав сучасний український письменник Володимир Рутківський, тому що він описав історичні події часів козаччини на території Херсонської області.


Експедиція пройшла успішно. Учні не лише знайшли «сліди» козаків, але й з’ясували особливості побуту, харчування, розваг та  довели, що Херсонщина гідна називатися Батьківщиною козаків, адже на її просторах зростали герої двох Січей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік