11 травня 2021

Україна - це Європа

Щорічно, у травні місяці українці відзначають день Європи в Україні, день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. З цього приводу бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки провели онлайн зустрічі з учнями школи № 34 м. Херсон та з вихованцями Школи гуманітарної праці.



Україна - це Європа, і не тільки тому що географічний центр Європи знаходиться на території нашої країни недалеко від м. Рахів, а тому що нас єднають спільні духовні цінності, історія та культура. Учні відправились в ерудит-мандри, перше завдання, яке вони отримали - «зібрати» зірочки з прапору Євросоюзу,  здійснивши віртуальну подорож країнами Європи та Україною. На них чекали 6 станцій: «Вражаючі місця світу», «Світові винаходи», «Всесвітньовідомі події», «Постать в історії», «Літературні діти та їх батьки», «Кулінарна книга мандрівника», а правильна відповідь «повертала» по 2 зірки на своє місце.


І таким чином були зібрані всі 12 зірок. Школярі показали гарні знання з літератури, історії та архітектури.

Наступним, не менш цікавим, завданням стало - прослухати та визначити, якій країні належить гімн.


Дотримуючись заповіту великого українського Кобзаря «…і чужому научайтесь і свого не цурайтесь…», діти дізналися багато корисної інформації про Європейський союз та довели, що Україна гідна бути частиною «європейської сім’ї».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік