13 травня 2021

Ми – українці, ми – європейці!

… Ніхто не зупинить історії хід -

Будує свій дім Україна.

І стверджує нині і Захід, і Схід

Що ми є велика родина…

Україна – одна з найбільших країн Європи, мальовничий край, який має славетну історію, унікальну чарівну природу й неповторну культуру. Вона подарувала світові видатних історичних діячів, письменників і поетів, співаків і музикантів, художників, скульпторів, науковців та винахідників. Протягом багатьох століть розвиток українського суспільства  відбувався у тісному зв’язку з європейським.

Тому цілком логічно, що у 2003 році указом тодішнього президента Леоніда Кучми було започатковане святкування Дня Європи в Україні. Cвято планували відзначати кожної третьої суботи травня. Однак нині воно набуло характеру серії подій. Українські Дні Європи мають пізнавально-розважальний характер, що мають поглибити знання дітей про країни Європи, які увійшли до ЄС; підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому.

Саме тому молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросив учнів початкової школи №16 та № 25 на урок громадянства. 

Під час заходу діти пригадали, що цікавого могли б розповісти про свою країну, якби до них завітали друзі з іншої країни. І згадали чимало:  трембіту,  щедрик і гопак,  літак Ан-225 "Мрія",  гасову лампу, Олешківські піски та географічний центр Європи у містечку Рахів.

Надалі бібліотекар запросила хлопчиків та дівчаток у віртуальну мандрівку з  єврокомпасом, під час якої їм довелося подолати випробування у конкурсах, проявити розум у вікторинах та винахідливість у іграх.

У Франції навчились грати у «Більбоке», а у Греції - «Кулька в руці», в Італії змагались у приготуванні піци, а у Великобританії вправлялись у королівській ході.





Також згадали спільні та відмінні традиції європейських країн, символіку,   загальні та національні культурні заходи, влаштували казкове переселення та розгадали таємницю чорної скрині.



Пам’ятаймо, ми – майбутнє України. Тож, своїми знаннями, працею, здобутками примножуймо її культуру, своїми досягненнями славімо її. Будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ і його мелодійну мову. Шануймо себе і свою гідність, і шановані будете іншими. 

Україна – це Європа, і в Європі є місце для України та її громадян!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік