16 травня 2021

Долаючи кордони

Бібліотекарі сектору документів іноземними мовами нашої книгозбірні взяли активну участь у Тижні європейської просвіти та провели низку заходів для учнів херсонських шкіл, ліцеїв та учасників англомовного клубу English Club, метою яких є знайомство з країнами ЄС, європейськими цінностями та культурною спадщиною, а також популяризація європейських мов – англійської та німецької.

Для учнів 5-го та 6-го класів приватного ліцею була запропонована інтерактивна гра за матеріалами куточка «ЄС на книжковій полиці», наданими представництвом ЄС в Україні «Союз двадцяти семи: кроки до об’єднання». Ліцеїсти дізналися про історію створення ЄС,  її країнами-членами та головними інституціями Європейського Союзу. 


Для учнів 5-го класу Херсонської гімназії №16 з вивченням мов національних меншин було організовано віртуальний круїз Євросоюзом «Долаючи кордони», під час якого гімназисти познайомилися з культурною та історичною спадщиною європейських держав. Учні та їхній викладач німецької мови Фролов Микола Васильович дізналися цікаві факти про архітектурні пам’ятки та видатних архітекторів, переглянули відео фільми та поповнили свій список цікавих туристичних атракцій європейських країн, які варто відвідати.


Ще один захід, присвячений Європейським країнам, відбувся у неділю, 16 травня, під час засідання English Club. Учасники клубу дізналися багато цікавих фактів про країни Європи, беручи участь у вікторині «Відгадай країну». Також діти мали змогу віртуально «подорожувати» Європою, переглядаючи відео «Europe – Tourist Attractions» та дізнатися більше про визначні пам’ятки країн. По закінченню заходу, на дітей чекала інтерактивна гра «Jeopardy: Подорожі», де учасники змагалися між собою, даючи відповіді на питання за різними категоріями: види транспорту; країни та національності; речі, необхідні для подорожей тощо. Кожна категорія містила по п’ять питань, в залежності від складності. У цілому, захід вийшов пізнавальним та дав змогу дітям дізнатися щось нове для себе. 

Дякуємо учням і викладачам мов за активну участь у бібліотечних заходах та сподіваємося на подальшу співпрацю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік