20 травня 2021

"Одягни вишиванку, Україно моя!"

В очікуванні свята до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні початкових класів школи № 25. Діти забажали дізнатися більше інформації про День вишиванки.

У відділі естетичного виховання бібліотекар запропонувала гостям познайомитися з різноманіттям сучасних вишиванок: однотонні і різнобарвні, вишиті квітами та геометричними візерунками. У нагоді стали журнали «Українська вишивка», «Вишиванка», «Бісер», «Моє хобі» та інші.



Діти дізналися про сучасну історію свята, а також що мистецтво вишивання сягає сивої давнини. Воно оповите легендами, оповідками, звичаями. 

На свята за традицією одягали білий, гарно оздоблений, багато вишитий одяг, хоча і повсякденний - теж оздоблювався вишивкою.

Школярі розшифровували, що означає різний колір на вишивці, яким буває орнамент та як оздоблюють саму сорочку. 

А потім відділ перетворився на майстерню, де кожен учасник заходу  створив свій неповторний оберіг – аплікацію «Вишиванку», оздобив у своєму стилі. Тепер на свято такою листівкою можна привітати друзів, родину.





До Дня вишиванки долучилися учні початкових і середніх класів шкіл міста № 52, 36, 27 та особливі читачі дитячої книгозбірні.






Тож, долучайтеся і ви, шановні читачі, до свята -  одягайте вишиванку!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік