24 травня 2021

Мовні родзинки для кожної дитинки!

Буква до букви - і виникло слово.

Слово до слова  - звучить рідна мова.

І. Січовик

Щасливе дитинство та повноцінний розвиток малюка неможливо уявити без гри, а отже й без іграшок, яких в сучасному світі безліч. Через гру та іграшки дитина пізнає навколишній світ. 

А чи замислювалась колись малеча над тим, чи можна гратися з літерами та словами, розвиваючи та удосконалюючи свою уяву, мислення, пам'ять, збагачуючи свій словарний запас? Саме це питання разом із відвідувачами групи за інтересами «Читай-компанія мандрує» з’ясовували бібліотекарі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, які влаштували для своїх користувачів читання з присмаком.                 


Поринувши у розмаїття літер та слів нашої співучої, солов’їної мови хлопчики та дівчата залюбки гралися з буквами, а букви, у свою чергу, гралися з ними в «Абетку - забавлянку», «Схованку» та «Переплутанку».

Привабливий та захоплюючий «Алфавітний м’яч» спонукав пригадати, більш дорослих знавців української мови  усі літери абетки, а наймолодших – почати їх вже вивчати. Та найвеселішим та жартівливим  випробуванням для усіх присутніх стали «Рухливі ребуси», відповідь яких потрібно було хутко та оперативно скласти з поданих букв.


А ще маленькі лінгвісти складали самостійно вірші, відновлювали після «Книжкового черв’ячка», який ненавмисно посмакував літерами, слова , бавилися із «чарівними складами» та «шукали сусідів» звука [а] у невеличкому тексті про літні канікули.

Розім’ятися та трішечки відпочити малечі допомогла кумедна, соковита та вже доволі стигла - для цього часу – Кукурудза, за якою присутні вправно повторювали танцювальні рухи.

Тож навчатися граючись дуже легко, корисно і весело, якщо разом з вашою дитиною новітня та сучасна дитяча бібліотека!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік