17 березня 2023

Юридична академія супергероїв

Усі ми сьогодні почуваємося героями: в час, коли воїни мужньо захищають кордони країни, коли волонтери роблять «неможливе» для постраждалих від війни, в час, коли митці пишуть книги, малюють картини і знімають документальні кінострічки про героїв і про простих українців, які живуть в історичний час.

У всіх громадян України є права. Але в обдарованих особистостей, які створюють предмети мистецтва і дарують світові корисні винаходи, є і специфічні права - авторські.


Про них і йшла мова під час заходу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки «На захисті авторського права: Юридична академія супергероїв», на який були запрошені талановиті учні Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства.


Від головної бібліотекарки читальної зали ліцеїсти отримали відповіді на важливі запитання: Що таке авторське право і суміжні права? Як захистити своє авторство? Як дізнатися, чи є твір надбанням людства і чи можна його використовувати з комерційною метою?

Для закріплення матеріалу у другій половині уроку молоді люди розібрали кілька складних ситуацій, допомігши людям різних професій захисти свої майнові та немайнові права: письменнику, видавцю, вчителю, науковцю, художнику, музиканту тощо.

Наприкінці заходу ведуча побажала юним журналістам і юристам творити із натхненням нові тексти та пильно захищати власні права і права своїх майбутніх клієнтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік