середу, 8 березня 2023 р.

Геній українського народу

У переддень дня народження великого Кобзаря працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, розширюючи горизонти співпраці, провели спільно з вчителями Гончарівської філії Давидівського ліцею імені Т.Г.Шевченка Людмилою Древняк та Іриною Карабін виховну годину «Геній українського народу».
Під час виховного заходу учні 1-4-х класів із великим зацікавленням прослухали інформхвилинку «Цікаві факти про Т.Г.Шевченка», пограли в онлайн-ігри, створені на інтерактивній платформі LearningApps «Життя письменника в малюнках» та «Зайві речі», розгадали тематичний філворд «Світоч українського народу», а під час музичної паузи проспівали пісню «Думи, мої думи».

Із захопленням діти працювали коректорами редколегії в групах, вдало підбираючи потрібні слова у поезію «Садок вишневий коло хати» та склали тематичні пазли.

Під час останнього завдання учні описали Тараса Шевченка - величну людину та розкрили його надможливості й суперсили.
На завершення заходу обговорили разом з дітьми творчий доробок письменника та значення останньої прижиттєвої книги «Буквар Південноруський».
 
Тарас Шевченко - це символ національної свідомості і культури українського народу, його твори є визнаними шедеврами світової літератури. Одна з найбільших ролей Кобзаря в історії України полягає в тому, що він став символом боротьби за національну свободу та незалежність українського народу. Його твори відображають глибинні почуття українців щодо своєї історії, культури та традицій, а також розкривають соціальні проблеми.
В історії України є багато справжніх супергероїв, і одним із найвідоміших серед них є саме великий Кобзар. Випереджаючи свій час, володіючи надможливістю передбачати майбутнє, світоч українського народу через свої твори попереджав нашу націю про небезпеки та створив для нас формулу Перемоги:
Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава.
І воля святая!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік