21 березня 2023

Літературний круїз по Херсонщині. Подорож перша

Напередодні Всесвітнього дня поезії стартував новий спільний проєкт Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та Школи гуманітарної праці "Літературний круїз по Херсонщині".




Під час першої зустрічі в рамках проєкту учні 8-9-х класів познайомилися із херсонською письменницею Юлією Чернієнко.

Вони дізналися про життя і творчість авторки, про її літературні нагороди і творчий метод, а також про написані нею повісті для підлітків та дорослих: "Помста", "Хікі шукають любов" та "Раби".


Підлітки і педагоги ставили запитання й активно цікавилися "авторською кухнею" письменниці: звідки Юлія Чернієнко черпає натхнення, завдяки чому у її авторській фантазії спалахують ідеї для нових творів, як виникло бажання писати і над чим авторка працює зараз.  

Письменниця поділилася планами на майбутнє та привідкрила творчу таємницю: зараз вона працює над новим психологічним трилером у дусі Стівена Кінга, але в українських реаліях, і мріє скоро побачити третю свою видану книгу, щоб знову відчути неповторне письменницьке щастя ділитися своїми ідеями та історіями із читачами.

А ще Юлія Чернієнко зізналася, що відчуває покликання та обов'язок описати як власний досвід, так і історії мужніх херсонців і під час окупації, і після славетного звільнення міста у символічну дату 11.11.22. Бо всі ми живемо в історичний час і повинні донести нащадкам цінні уроки миру та війни.

Наприкінці заходу присутні бібліотекарі, вчителі та школярі в якості підтримки одне одному побажали вже наступного навчального року зустрітися наживо у бібліотеці і поговорити про сучасну книгу та херсонських авторів у затишних стінах книгозбірні.

А поки триває дистанційне навчання, заходи в рамках проєкту будуть і надалі проводитись в онлайн форматі.

На учнів Школи гуманітарної праці ще чекає знайомство із творчістю Дніпрової Чайки, спадщиною Миколи Куліша та інших митців слова минулого і сьогодення.

А їхніми провідниками у світ літератури рідного краю будуть досвідчені фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік