середу, 22 березня 2023 р.

Край, в якому хочеться жити!

Неможливо не закохатися в цей неповторний та фантастичний куточок півдня України, сповнений легенд, героїчних сторінок історії, щедрою казковою природою, працьовитими та талановитими людьми - у наш край - Херсонщину! Саме нам судилося тут народитися і тому кожен з нас повинен добре знати свою малу Батьківщину. Та як краще донести та розповісти маленьким читачам про Херсон? Звісно ж, через творчість письменників, які жили і живуть на цій землі. В рамках шкільного Тижня дитячого читання стати справжніми краєзнавцями учням 4-А класу Херсонської загальноосвітньої школи №45 допомагала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.


Завдяки гімну Херсонської області, який створив Микола Братан, малюки дізналися про Херсонщину, як про «Легендарну Таврію», «щедру житницю Вкраїни» та «корабельну сторону». За допомогою творів Леоніда Марченко почули про існування незвичайного чаю «з бегемотом», а прослухавши вірш-посвяту нашій бібліотеці Анатолія Марущака, поринули у «дитинства світ, якому кожен лайкне».


Таким чином, Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки разом із вчителем Присяжнюк Антониною Валеріївною та бібліотекарем Коростеліною Валерією Анатоліївною, продовжують спільно навчати, розвивати і дбати про маленьких патріотів Херсонщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік