06 березня 2023

Барвистий світ казкового дитинства

120 років тому 5 березня народилася дитяча письменниця Наталя Забіла.


З цієї нагоди працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки влаштували годину творчої активності, яка була присвячена творчому та життєвому шляху поетеси. Вона подарувала дітям майже двісті книжок. Сторінками деяких з них ми і здійснили читай-мандрівку. 

Дізналися про цікаві факти з біографії письменниці: як вона написала свій перший віршик у 4 роки та як її донечка Яся надихнула на створення "Олівця-малювця". Разом з дітками вивчили лічилочку та порахували скільки нас зібралось.

Першою у нашій подорожі була зупинка "Лісові загадки", під час якої розгадували загадки із збірки віршів "Стояла собі хатка".


Справжніми художниками-ілюстраторами змогли відчути себе діти, коли виконували творче завдання "Олівець-малювець". Прослуховуючи вірш, треба було зобразити все почуте. Вийшли дуже гарні ілюстрації. 

Також усі присутні змогли відчути себе персонажами казки "Плесканчик" на театральному майданчику. А розшифрувати назви інших віршованих казочок поетеси діти змогли під час "Ребус-пауз".

Ось таке цікаве знайомство у нас вийшло. Поезія для дітей  Наталі Забіли дійсно надихає на творчість та дарує хвилини гарного настрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік