28 березня 2023

Чи потрібні дітям казки на ніч?

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки у молодшому відділі вже багато років поспіль працює батьківська школа "Діти. Час. Книга". Під час зустрічей обговорюються важливі теми, пов'язані з читанням та книжками. Продовження цієї доброї традиції триває.

Кожна родина завжди має свої цікавинки та особистий досвід у процесі організації залучення дітей до читання, адже усі батьки знають про особливу користь книг для дитячого розвитку.  Цього разу зустріч відбулася з батьками українських діточок, що перебувають за кордоном. Ми обговорювали  тему важливості читання казок на ніч. Захід пройшов у форматі інформ-дайджесту. Бібліотекар розповіла про користь саме такого читання, адже воно зміцнює і гармонізує стосунки з дитиною, заспокоює та налаштовує на сон, розвиває інтелект, формує здорову психіку та світосприйняття, що є дуже важливим у нинішніх обставинах.  

Практична частина зустрічі була організована у формі обміну досвідом. Ми ділилися тим, які книжки  варто добирати для читання перед сном, а які ні, якою має бути атмосфера та скільки часу це має займати. Також ми переглянули деякі книги та визначили, які з них найкраще підійдуть саме для читання на ніч. 


У підсумку ми зайвий раз переконалися у тому, що казки для дітей перед сном повинні стати доброю сімейною традицією кожної родини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік