09 березня 2023

Шевченко.UA

Він був поетом волі в час неволі,
Поетом доброти в засиллі зла.
Була у нього надзвичайна доля,
Та доля Україною була.
Дмитро Павличко

У день народження Тараса Григоровича Шевченка - світоча українського народу, завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Ірина Срібна, разом із вчителем української мови та літератури Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади Галиною Срібною, провели для учнів 5 класу навчального закладу ерудит-гру «Шевченко UA».
Разом із п’ятикласниками зробили історичний екскурс «Життєвий і творчий шлях великого Кобзаря», розглянули підкатегорії: «Т.Г.Шевченко – поет, прозаїк, етнограф, художник, гравер».


В категорії «Цікавинки» продемонстрували учням різноманіття вуличних графіті та портретів, намальованих на честь великого Кобзаря, аналізуючи значення таких зображень, пригадали особливі книги Тараса Шевченка та переглянули інфографіку життєвих етапів.
Під час ігрового блоку 5-класники продемонстрували високий рівень знань, але кращим знавцем життя і творчості Т.Г.Шевченка виявився Андрій Оліфер, з чим ми його і вітаємо!


На завершення заходу разом з дітьми зробили висновок про те, що в історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою видатною постаттю є Тарас Григорович Шевченко - пророк, світоч і геній українського народу. Ім’я великого Кобзаря вписане золотими літерами в історію України. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми, українці, є унікальним народом, який пройде усі тяжкі випробування і буде вільно жити «на оновленій землі».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік