24 березня 2023

Читання як хобі

22 березня бібліотекар сектору абонемента Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки запропонувала учням 5 класу ліцею «Європейський» Одеської міської ради стати учасниками літературної гри «Читання як хобі».

Адже всім відомо, що без книг наше життя неповноцінне, а читання, особливо в теперішніх умовах, розважає, захоплює, розвиває, приносить задоволення і навіть втішає. Книги спонукають нас міркувати, дарують гарні емоції, наповнюють наш світ новими враженнями.

Під час відеоконференції діти розповідали про свої улюблені книги, які підтримували їх протягом минулого року, ділились враженнями від прочитаного. А бібліотекар презентувала  читачам  новинки 2022 року від сучасних українських авторів. Серед них - «Абрикоси зацвітають уночі» Олі Русіної. Це неймовірна історія хлопчика Устима, який проживав на сході країни, де довгий час тривали бойові дії, і був вимушений покинути рідну домівку, та вчитися жити так, щоб наповнювати добром і любов’ю кожен день. 

В ході інтерактивної гри учасники переглядали  уривки з мультфільмів за відомими літературними творами, вгадували назву книги та автора, за якою був створений мультфільм, відповідали на запитання вікторини  та проявили себе справжніми ерудитами. А ще дізнались багато цікавинок про літературних героїв: Пітера Пена, Карлсона, Тома Сойєра.  Дітей вразив неймовірний факт про найвідомішу екранізацію книги Р. Дала «Чарлі та шоколадна фабрика», для зйомок якої компанія Nestle надала 1.850 плиток справжнього шоколаду.  Човен Віллі Вонки, господаря незвичайної фабрики, будували 20 тижнів. А відомий Карлсон, який жив на даху, зовсім не полюбляв варення, як це було показано у мультфільмі. За книгою, найулюбленіші його страви - м’ясні тефтелі та торт із збитими вершками.


Отже, літературна гра виявилася пізнавальною, розважальною та захоплюючою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік