09 березня 2023

Кобзар єднає нас віршами, і ми йдемо його шляхами

Історію кожного народу «пишуть» великі творці, люди, імена яких людство пам’ятає і славить завжди.

209 років тому у маленькому українському селі народилася людина, якій судилося прославити на весь світ не тільки своє ім’я, а й увесь свій народ, свою Батьківщину - Тарас Григорович Шевченко. Усі ми знаємо його як поета, але ж він був і видатним ґравером, і живописцем, і прозаїком, і драматургом, і співаком, і актором, і режисером, і скульптором та навіть фотографом!

Саме в день його народження за ініціативою Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та за підтримки завуча (класного керівника) Кравчук Наталії Олександрівни і бібліотекаря Коростеліної Валерії Анатоліївни про ці та інші цікаві факти з життя Тараса Шевченка дізналися учні 3–А класу Херсонської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 45.




З українським самородком діти знайомилися поступово, граючись у гру «Асоціативний ланцюжок», помаленьку вибудовуючи низку подій від народження до вшанування пам’яті. А ще були влаштовані поетичні skype-читання під гаслом - «Кобзар єднає нас віршами, і ми йдемо його шляхами».

Своїм виразним читанням сучасна малеча довела, що вірного сина України, велетня духу, генія українського слова та багатогранну особистість ще пам’ятатимуть та прославлятимуть багато поколінь незламного українського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік