18 березня 2023

Ой ходить сон коло вікон

Сон є наймилішим для кожної людини. Адже, коли ти виспався - у тебе гарний настрій, ти почуваєшся здоровим і щасливим. Мабуть, тому й існує Всесвітній день сну, який відзначається щорічно третьої п'ятниці березня. З цієї нагоди проводяться різноманітні заходи. А головний бібліотекар молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки у рамках роботи клубу "Читай-компанія..." організувала піжамну вечірку для дітей з України, що перебувають у таборі тимчасового розміщення шукачів притулку.

В основу розважальної програми лягла серія книжок Сіссель Бее "Жили собі  Тролі". У ній розповідається про сімейство тролів з великою кількістю дітей, які є дуже непосидючими, веселими та інколи занадто кумедними.

Вечірка проходила у форматі гри-на-підлозі. Діти кидали кубик, робили відповідну кількість кроків по ігровому полю і, якщо потрапляли на прямокутник із завданням, виконували його, аби рухатись далі. 



Спочатку  ми навчились особливому таємничому "погляду троля", аби бути готовими, якщо раптом і справді зустрінемо на шляху тролів. 

Відомо, що зі сходом сонця усі тролі мають спати. А щоб маленьким троленятам солодко спалось, їхня матуся співає їм колискові, розповідає казки та насамкінець промовляє особливе заклинання. Тож  учасники вечірки відновили його слова, щоб у разі чого "приспати" троликів-несплюшок. 

Аби не заблукати, треба було навчитись ходити "слідами тролів". Саме це і робили діти під час чергового завдання гри, коли треба було пройти імпровізованою стежкою. 

В одній із книжок серії троленята вирушили на пошуки таємничої рисі. А учасники вечірки вже зустріли її і влаштували дивоглядки, щоб пройти далі. Колір очей кожен обирав та малював самостійно.

Також гравці допомогли прикрасити галявину в лісі для трольської спільноти  кольоровими кульками та збирали трави і ягоди для святкового столу.

Наприкінці усі учасники піжамної вечірки виготовили пам'ятні сувеніри про мандрівку. 



Вечірка вдалася! Адже такі нестандартні заходи знайомства з дитячою літературою вже стали традиційними для молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік