15 січня 2024

Література миру і війни. Що читати сучасному підлітку

1 лютого 2024 року виповнюється 100 років з того дня, коли в м. Херсоні перша дитяча бібліотека відкрила свої двері для читачів. І хоча зараз Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки переживає часи випробувань, її бібліотекарі продовжують у дистанційному форматі знайомити своїх читачів із найсучаснішими книжковими новинками.
Бібліотекарка читальної зали провела для учнів 7-х і 8-х класів херсонської спеціалізованої школи № 52 інтерактивний огляд-вікторину "Література миру і війни: Що читати сучасному підлітку".
Разом із підлітками ми створили віртуальну книжкову виставку, до якої увійшли оповідання, романи і повісті українських письменників, які присвячені темі миру і війни і видані у 2022-2023 роках.



Кожна з представлених книг - унікальна. Вона описує такий різний і такий схожий досвід юних українців: перший день повномасштабного вторгнення, окупація, тривожні наплічники і бомбосховища, турботливі повідомлення “Як ти?”, термінова евакуація, а потім і довгоочікуване повернення до рідного краю… Читаючи ці книги, ми разом з героями маємо можливість переосмислити свій досвід проживання вiйни та віднайти нові сенси для майбутнього.

Більшість персонажів книг - діти і підлітки, однак не менш мужніми постають незвичайні герої: літак “Мрія”, пес Патрон, безпілотники тощо.


Підлітки зацікавилися книгами, а ведуча заходу запросила їх в гості, коли після Перемоги Херсонська обласна бібліотека знову відкриє двері для своїх читачів. І в одній з оновлених зал на чільному місці обов'язково стоятиме виставка “Література миру і війни: шлях до Перемоги!”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік