30 січня 2024

Ретроспектива пам’ятних та знаменних подій січня

Сьогодні упродовж дня працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для учнів та студентів Херсонщини ряд заходів з нагоди відзначення та вшанування пам’ятних та значимих дат січня.

Серед них:

20 січня – День вшанування захисників Донецького аеопорту 

22 січня – День Соборності України

27 січня – Міжнародний день пам’яті Голокосту

28 січня – День затвердження Державного Прапору України

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Для учнів 5-6 класів Херсонської гімназії №6 ХМР було проведено годину пам’яті “Їх подвиг не забути”. Завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Ірина Срібна  на запит вчителів і бібліотекаря гімназії зробила найбільші акценти саме на подвигу героїв Крут (перших кіборгів, як пишуть про них деякі джерела) та провела аналогію із захисниками Донецького аеропорту.

Під час тематичного заходу діти дізналися історичні передумови битви, визначили разом із  бібліотекарем її особливості, розглянули символіку,  декілька відеосюжетів до теми та зупинились більш детально на підбірці літератури. На завершення заходу учні блискуче виконали інтерактивну вправу “Спільні риси захисників України”.

Серед інших заходів, для студентів І-V курсів біолого-технологічного факультету ХДАЕУ було проведено історичну ретроспективу “Пам’ятні та знаменні події січня”, упродовж якої модератор зустрічі разом із учасниками пригадали поетапно доленосні події в житті України, виокремлюючи особливості кожного з них, дослідили знакових постаттей, переглянули тематичні відео - а на завершення кожного блоку виконали ряд інтерактивних ігор. 

Радіємо з того, що сучасні діти люблять і вивчають історію, що пам’ятають постаттей і події, які мають вагому роль у історичному розвитку нашої країни. Подібні заходи сприяють формуванню національної ідентичності, укріпленню почуття патріотизму  молоді та викликають важливі роздуми про минуле, сьогодення та майбутнє України. Вшанування таких дат сприяє об'єднанню суспільства і надихає на здобуття нових вершин у відновленні та розбудові сучасної сильної незалежної української держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік