08 січня 2024

Зимова КнигоКраїна. Читацька ковзанка.

Зимові канікули – чудова можливість для зимових забав та різноманітних ігор як на свіжому повітрі, так і вдома. Сьогодні, учні 6–х класів Херсонського навчально-виховного  комплексу № 15, разом із співробітниками бібліотеки, здійснили дивовижну подорож у Зимову КнигоКраїну та побували на читацькій ковзанці.


Спочатку діти дізнались цікаві факти про ковзани, де з’явились вперше, та з чого виготовляли їх у минулому, потім віртуально відвідали найпопулярніші ковзанки світу, до яких прикута увага мільйонів туристів та спортсменів. 


Аби потрапити у Зимову КнигоКраїну шестикласники мали пройти чимало різноманітних завдань-випробувань. «Книжкова віхола» розкидала усі літери, але діти швидко зібрали анаграми  та відгадали відомі образи-символи українського Різдва. Потім грали гру «Тепла радість чи крижане серце», де треба було встановити правдиві факти про літературних та казкових героїв, та з’ясувати де сховано фейк про новорічні традиції. «Зимовий оркестр» нагадав усім відомі пісні, без яких не можливо уявити свято. А ще діти відгадували відомі види спорту і зимові забави на льоду та на снігу. Старанні та начитані шестикласники швидко потрапили до Зимової КнигоКраїни, де дізнались про чудові сучасні твори для дітей про зиму та різдвяно-новорічні свята. Згадали і улюблені літературні казки, магія і чарівні образи яких, багато років чарують читачів по всьому світу. Ще тиждень канікул попереду у дітей, а значить, є  чудова можливість провести час у компанії дивовижних історій.


І на останок зустрічі, діти  поділилися своїм зимовим настроєм, хтось обрав «невтомного Скрета», «веселого Олафа», а хтось «рішучу Герду» і «мрійливу Ельзу», не обійшлось і без відомого образу «сердитого Грінча».


І правда, зимові історії мають надзвичайну властивість зігрівати і дарувати теплі позитивні емоції дітям, і сьогодні ми у цьому переконались . А нас, дорослих, у ці холодні зимові будні, як завжди, зігрівають дитячі посмішки і радість від такого приємного і теплого спілкування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік