25 січня 2024

Під знаком веселої мудрості!

Наша Україна, з багатовіковою історією та глибоким культурним корінням, завжди пишалася своєю багатою спадщиною в галузі літератури. Талановиті українські письменники минулих століть внесли вагомий вклад не лише в українську літератури, а й у світову і стали невід’ємною частиною культурного багатства. Яскравим прикладом цього є український дитячий письменник Всеволод Нестайко.
Дізнатися більше про його кумедні, казкові твори, які мають своєрідний стиль і глибокий гумор та завше приваблюють до себе увагу читачів різного віку, виявили бажання учні 3 – х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, а Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, «намалювавши» творчий портрет, розкрила секрети дитячих років та творчого шляху цього автора.
Присутні дізналися коли був написаний перший твір, чого маленького Всеволода однолітки називали “Рудим африканським їжачком”, “пожежною машиною” або “море горить” як, за рецептом В. Нестайка, можна пришвидшити процес зростання власного організму та яким чином казки, оповідання та повісті письменника перетнули кордон багатьох країн світу.
Далі на малюків чекали ігри та різноманітні завдання за змістом книг, а саме: вислови на ведмежій мові, загадки та головоломки.
Таким чином можна зробити висновок - творчість Всеволода Нестайка отримала і досі має досить велику популярність серед читачів різного віку. Його твори стали класикою дитячої літератури та продовжують залишати свій слід у серцях читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік