23 січня 2024

Єдина країна – єдиний народ!

Соборність – це ключовий аспект усвідомлення українцями заходу України та Наддніпрянщини того, що вони мають спільну ідентичність, мову, культуру, історію та традиції. А як цікаво донести та розповісти про це малюкам, пробудити патріотизм та віру в єдність?
Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки приготувала та запропонувала учням 4 – х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 здійснити захоплюючий «похід сторінками історії», під час якого присутні з’ясували значення слова «соборність».
Далі хлопчики та дівчатка дізналися, що саме відбувалося 105 років тому 22 січня на Софійському майдані в Києві, про «живий ланцюг» 1990 р., котрий розтягнувся від Львова до Києва, вражаюча традиція якого живе й нині і є справжнім символом національної єдності.
А закріпити знання цієї історичної події, як завше, допомогла гра, в яку залюбки взяли участь не тільки малі, а й присутні дорослі.
Історичний похід завершився загальним привітанням дітей - З Днем Соборності, Україно! Маленькі патріоти побажали всім українцям завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом, а державі - бути гордим птахом у зграї світових країн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік