22 січня 2024

Соборна та єдина – моя Україна!

Не можна бути справжнім громадянином своєї країни, коли ти не усвідомлюєш свого коріння, не знаєш історії свого народу і своєї сім’ї. Упродовж останніх років маленькі українці все частіше звертаються до свого коріння, до своєї історії. Безцінним є й історичний досвід поколінь, тому, перейняти його естафету, засвоїти найкраще – дуже важливо для молоді.
22 січня – особливий день в історії України, тому що 105 років тому було проголошено Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день відзначається в Україні як національне свято – День Соборності.
Відсвяткувати разом цю подію запросила Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки учнів 3 – 4 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53.
Присутні дізналися про історію свята, цікаві факти про сучасну, незалежну Україну та взяли участь у історико-патріотичній грі «Чи добре ти знаєш Україну?».
Розшифровували прислів’я та пояснювали їх значення, відгадували свята за малюнками та взяли участь у вправі «Прорекламуй Україну».
Тож, З Днем Соборності України! Нехай любов до рідного краю об’єднує усіх нас від малого до великого, допомагає йти до перемоги та процвітання соборної, незалежної, демократичної, могутньої України!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік