20 січня 2024

В єднанні сила і міць держави

Щорічно 22 січня в Україні відзначають День Соборності й згадують одразу про дві важливі події в нашій історії і ось сьогодні напередодні свята до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на патріотичну онлайн вечірку завітали учні 3-4 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №57.
Поринувши в історичне минула нашої країни діти дізналися, що українські землі були під владою іноземних держав, і от саме цього дня, 22 січня, але в далекому 1918 році була проголошена незалежна Українська Народна Республіка із центром у Києві.
Звісно ж, українці завжди прагнули мати свою державу і бути єдиними, тому вже у 1919 році того ж таки 22 січня ухвалили Акт злуки (об’єднання) двох українських держав в одну.
У 2013–2014 роках українці знову вийшли на захист своїх прав та гідності. І як цинічно, що саме 22 січня 2014 року розстріляли перших Героїв Майдану. Лік смертей за волю, незалежність та єдність України триває досі.
Про те які мужні та відважні захисники нашої держави юні дослідники дізнавалися проходячи квести та головоломки.
А ще тренувалися правильно складати тривожну валізку і разом з псом Патроном розміновуючи математичні міни дісталися його будиночку.
На завершення заходу діти склали асоціативний кущ – про мужність, відвагу та єдність українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік