31 січня 2024

Бібліотека - місце твоєї творчої сили!

Напередодні значущої як для співробітників книгозбірні, так і для її друзів-письменників і читачів ювілейної дати - 100 річчя з Дня заснування Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, відбулося засідання літературної студії “Контур”.
Після 2-х річної перерви наша студія відновила свою роботу і запросила до себе нових учасників.
Спершу літературно обдаровані підлітки познайомилися між собою і ведучою студії - херсонською письменницею Юлією Чернієнко. Знайомство відбулося у цікавому форматі. Юні фантазери і мрійники представили себе і місто, в якому знаходяться, улюбленого книжкового героя або книгу, улюблений літературний жанр та свої очікування від участі у студії.
Керівник студії познайомила присутніх із історією “Контура”, який був заснований у 2002 році, та творчими здобутками його вихованців. А далі запросила до участі у літературних конкурсах “ФантФест” і “Творчі канікули”.
Завідувачка сектору абоненту Наталія Кацарська провела дві інтерактивні ігри, які допомогли молодим авторам краще познайомитися із нашою книгозбірнею та популярними підлітковими виданнями: це був бестселер-квіз “Книгомани, вперед!” і вікторина “Ювілей святкує Чайка!”.

Звісно, як можна уявити засідання літературної студії без творчої вправи?! Тому ми запропонували дітям написати твори-експромти у рандомно обраному жанрі, використавши при цьому 10 однакових для кожного слів. У нас вийшли цікаві мініатюри: детективні і фентезійні історії, кіносценарії і замітки у блог, вірші, комікси і навіть п’єси!
Активна робота студії тільки починається! Тож всіх, хто активно пише або хоче писати, запрошуємо доєднатисядо нас. До нових творчих зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік