22 січня 2024

Шляхами соборності України. Колесо історії

22 січня 1919-го року, на Софійському майдані в Києві відбулося об’єднання в одну державу Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель і впродовж багатьох років залишався символом віри, а ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.
До Дня Соборності України, співробітниками бібліотеки було проведено низку заходів, учасниками яких стали учні міста Херсона, а саме, шестикласники Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови, учні 6-А класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 ім. Романа Набєгова, учні 8 мт класу Херсонського Таврійського ліцею та учні 6-х та 7-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44.
Для юного і усвідомленого покоління патріотів був проведений патріотично-пізнавальний захід «Шляхами соборності України. Колесо історії». Учасники заходів познайомились з основними історичними подіями, які ознаменували об’єднання українських земель в одну державу, з’ясували, що сьогодні ми розуміємо під терміном «соборність», та яке значення вона має для сучасної України.
Колесо історії «пропонувало» школярам перевірити свої знання у різноманітних вікторинах за такими рубриками, як «Дати-Події», «Рекорди України», «Символи, що єднають», «Відомі українці», «Сторінками незалежності», «Козацька держава». Так учасники заходу дізнались про важливі події в українській історії, такі як Всеукраїнський референдум, День прапора, Акт проголошення Незалежності, згадали відомих державних діячів, таких як В. Винниченко, М. Грушевський, І. Франко, бо саме їм ми завдячуємо просування ідеї соборності у державотворчому процесі.
Школярі впізнавали сучасних відомих українців у світі та рекорди, завдяки яким про Україну знають, а ми можемо пишатися. А ще, переглянули сучасну літературу, яка допоможе більше дізнатися про історію України. І на останок, на питання - «Що вас єднає з усіма українцями?», майже сотня респондентів відповіла зовсім не по дитячому і сміливо: мова, народ, свобода, культура і єдність, любов до своєї держави, сміливість, український дух, незламність, традиції, і звичайно - бажання перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік