01 червня 2021

Про дорослі проблеми юних: відверта розмова з Юлією Чернієнко

У День захисту дітей у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки восьмикласники з обласного ліцею зустрілися із херсонською письменницею Юлією Чернієнко. Під час зустрічі відбулася відверта розмова з авторкою про виклики підліткового життя, читачі задавали їй запитання про проблеми, які їх хвилюють й отримували на них щирі відповіді.

На початку заходу школярі переглянули відео про життя і творчість письменниці й зіграли в інтерактивну вікторину.


Оскільки вони вже прочитали повість «Помста» на уроках літератури рідного краю, то ділилися враженнями про книгу, в якій підіймається тема булінгу. Найбільша мрія головної героїні – знайти друзів, які її підтримають і зрозуміють, однак усе шкільне життя старшокласниці Міри – це насмішки від однолітків і цькування. Цим твором авторка застерігає від жорстокості й показує трагічні наслідки такого ставлення.


Презентуючи другу книгу, «Хікі шукають любов», Юлія Чернієнко розповіла про підлітків-відлюдьків Улю і Дрона. Українські хікікоморі втекли від світу до власної кімнати й місяцями не полишають дому. У кожного з них свої причини для самоізоляції: непорозуміння з дорослими, зрада друзів, трагічні вибрики долі. Тому авторка познайомила юних хатників між собою. І цим дала їм шанс на взаємність і пошук свого місця у світі.

Розмова торкнулася і відзначеного двома літературними преміями роману «Раби». У ньому підіймається актуальна для сучасного світу проблема трудового рабства. Головні герої – хлопець і дівчина – потрапляють у полон до фермерів, на яких примусово працюють, і мріють про свободу.

Також школярі познайомилися із кращими книгами підліткового читання від видавництва «Академія».

Завершилася зустріч подарунком – кожен учасник заходу отримав від письменниці цитату-передбачення, а бажаючі – автограф!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік