01 лютого 2021

У кожної прикмети свої секрети!

З раннього дитинства кожен з нас чув про багатовікову мудрість нашого народу, яка відображається у величезній кількості найрізноманітніших прикмет. Вони  з’явилися й міцно увійшли в наше життя завдяки спостереженням людини за явищами, що відбуваються навколо. Навіть малюки знають,  що якщо горобці влітку купаються в пилюці - незабаром похолодає й можливий дощ. До дощу й ластівки літають низько над землею, тому що вологість робить важче їхні крила й не дає високо злетіти. Та чи варто взагалі вірити в прикмети? Розкрити  секрети деяких прикмет намагалися вихованці  спеціалізованої школи №57 з поглибленим вивченням іноземних мов разом із Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Та для того, щоб правильно скласти інформаційне досьє про явища природи, завдяки прикметам, потрібно було лише погратися. Гра мала декілька сегментів:

 - Чи варто вірити у прикмети? 

 - Передбач погоду

 - Сторінка – цікавинка

 - Таємниці природи

 - Довідкове бюро.

Завзяті та наполегливі малюки активно розбирали подані прикмети та з’ясували, що деякі з них насправді мають наукове, реальне підґрунтя, деякі – це так звані «забобони». З розділу «Сторінка – цікавинка» діти дізналися, що наприклад - відкривати парасольку в приміщенні – це поганий знак в усьому світі, а зустріч з чорною кішкою  вважається нещасливою по всій Європі, але в Єгипті, навпаки, ця тваринка є священною. 

Так от, чи варто вірити в різні прикмети та повір’я, вирішувати тільки вам, адже, у деяких випадках, вони мають своє пояснення. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік