14 лютого 2021

Щасливі валентинки

14 лютого - День святого Валентина святкує вся Європа та Америка. Виникнення цього свята губиться у глибині віків, але й донині валентинки мандрують по світу і зігрівають серця усіх закоханих.

Антон Павлович Чехов писав: «Закоханість вказує людині, якою вона має бути, те, що ми відчуваємо, коли закохані, можливо і є нормальним станом».

Арт-замальовки «Щасливі валентинки», які підготувала бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для другокласників школи №32 зацікавили юних слухачів.

Красива романтична легенда про священника Валентина, який таємно повінчав люблячу пару у своєму храмі і за порушення закону був кинутий у вʼязницю, викликала відверте співчуття. Розповідь про кохання молодого єпископа до сліпої, але дуже вродливої дівчини, особливо вразила дівчаток…

У свята закоханих є давня традиція — писати послання на маленьких листівках у формі сердечок. Виставка різноманітних валентинок була яскраво представлена учням у вигляді поробок із паперу, бісеру, вовняних ниточок і деревʼяного шпону.

Дуже жваво пройшли конкурси, танцювальні: «Ідеальна пара», «Комплімент» та  інтелектуальні: «Дами-кавалери», «Святковий букет». Переможці отримали жетони-сердечка.



Інтерактивний захід «Щасливі валентинки» допоміг виявити знання учнів про героїв дитячих казок, викликати інтерес до минулого, повагу до справжніх почуттів, любов до літератури й поезії.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік