08 лютого 2021

«Хрестики-нулики» до Дня всіх закоханих

Гра «Хрестики-нулики» відома у всьому світі, грають у неї і дорослі, і малі, вона цікава, швидка, азартна, психологічна, доступна і зручна в користуванні, а результат «нічия» зберігає дружні стосунки. 

Учні 4-х класів херсонських шкіл № 32, №12 та особливі читачі  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки теж залюбки тепер грають в «Хрестики-нулики». Ідею створити гру їм запропонувала бібліотекар відділу естетичного виховання.


Діти дізналися, що історія «Хрестиків-нуликів» сягає давніх часів, у неї грали ще у Стародавньому Єгипті, Індії, Римській імперії. Сьогодні вона є ідеальним інструментом для навчання і розвитку понять комбінаторної теорії ігор.



 

Невелика кількість елементів у комплекті гри дає широкі можливості для фантазії у застосуванні різних ідей, матеріалів, форм.



Учасники майстер-класу створили її до свята всіх закоханих. Для ігрового поля, фішок «хрестиків-нуликів», які виготовлені у формі сердечок, діти підбирали кольори, тому у кожного вона  неповторна.


Тепер діти знають як не тільки грати, а й швидко та цікаво зробити «Хрестики-нулики», що ця гра стане гарним подарунком до Дня святого Валентина для самих дітей, друзів, батьків.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік