15 лютого 2021

Маски захисні, звичайні, розписні…

У відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки недільного дня відбулося засідання студії творчого самовираження «Мій світ», на якому йшла мова про маски.


Студійці довідались, що історія маски бере свій початок ще з Античного театру, дізнались, що споконвік людина застосовувала маски для різних цілей: аби грати в театрі; лікувати людей, а ще їх вдягали для захисту або залякування ворогів. 

Актуальність маска не втрачає і сьогодні, адже використовується в різних професіях чи сферах життя: лікар, хокейний воротар, зварювальник, сталевар. 

Оскільки маски зараз, в період пандемії, є необхідними предметами для збереження здоров’я, то необхідно знати як і коли треба їх використовувати. Дивує те, що, навіть, у такій ситуації люди творчо підходять до їхнього зовнішнього вигляду. Учасники заходу мали змогу переконатися у цьому, адже сучасні маски оздоблюють коштовностями, намистинками, зображаючи сміхотливі мордочки тварин.

У багатьох фільмах та мультфільмах ми бачимо героїв у масках. Цікавим завданням для дітей стало відгадувати улюблених героїв у масках: Людина - павук, Леді Баг та Супер-Кіт, Флеш, Жінка–Кішка. 



Дітей надихнули ілюстрації з книг на створення своїх шедеврів – від захисних до карнавальних масок.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік