18 лютого 2021

Вивчаємо свій край через гру

«Мистецька палітра Херсонщини» - інтелектуально-розважальна гра, розроблена бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, яка існує в різних форматах – настільна, електронна та гранд-формат.

Ця краєзнавча гра завжди викликає інтерес у школярів, тому що це пізнавально, цікаво, інформативно.

Саме з настільною та електронною іграми бібліотекар відділу естетичного виховання завітала до учнів 6-7 класів херсонського НВК № 15.

Шестикласники грали в настільну гру. Яскраве оформлення ігрового поля, карток, альбому ілюстративних матеріалів до навчального краєзнавчого посібника викликало неабиякий інтерес у дітей.



Вони з великим захопленням не тільки змагалися у знаннях про мистецьке життя свого краю, а й пізнали багато, невідомої їм до цього часу, інформації про пам’ятки архітектури, діяльність музеїв, театральні та мистецькі колективи, фестивалі, конкурси, кіно та театральне мистецтво краю. 

Семикласники стали учасниками електронного варіанту гри «Мистецька палітра Херсонщини». Вона входить до серії електронних краєзнавчих доробок «Ігри патріотів Херсонщини». Завдання з яких використовуються при проведенні однойменного щорічного обласного інтелектуального турніру.


Даний ресурс для дітей є цінним джерелом, адже надає короткі відомості про різноманітність типів майстерності народних умільців, визначних постатей різних галузей мистецтва, а також всесвітньо відомих митців, творчість яких пов’язана з Херсонщиною. Особливу увагу дітей бібліотекар звернула на різножанровість майстрів і талантів, які прославили таврійський край у світі. 

Граючись, семикласники побачили панораму розвитку на Херсонщині різних видів мистецтва, дізналися цікаві факти про життя та творчість визначних художників, архітекторів, скульпторів, композиторів та співаків, акторів театру і кіно, митців естради, майстрів народної творчості та плоди їх творчості.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік