09 лютого 2021

Бібліотека – територія безпеки

Працюємо мобільно в школі медіаграмотності для працівників бібліотек закладів ЗСО м. Херсон та  Херсонської області. Сьогодні відбулося навчання для працівників дитячих бібліотек нашого краю.

Робота онлайн стала для всіх вже звичною та повсякденною, але перед кожним дитячим бібліотекарем стоїть першочергова задача зацікавити свого читача. Наші читачі – це діти, а дітям важливо, щоб було весело, сучасно, креативно, а головне, щоб можна було гратися. Тому сьогодні під час заняття ми вивчали та випробовували нові інтерактивні онлайн-інструменти для промоції читання. Розглянули різні види головоломок та лінгвістичних ігор для застосування в проведенні бібліотечних онлайн-заходів.


Окремо зупинилися на роботі та можливостях сервісу Padlet, який є одним із найпопулярніших онлайн-засобів та надає можливість організації колективної роботи в режимі реального часу і роботи з візуальним контентом.



Результатом нашої спільної роботи стала онлайн-платформа з методичними матеріалами «Бібліотека – територія безпеки» присвячена тематиці безпеки в Інтернеті. Адже сьогодні 9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.


Сделано на Padlet
День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки-онлайн разом з усім світом: як у закладі освіти, громадській організації, так і в бібліотеці.

Наступний тренінг відбудеться 17 лютого. Реєстрація на участь відкрита за посиланням https://forms.gle/pC2sc4ojyn5XKmmD8 .


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік