25 лютого 2021

«Літературна траєкторія» Лесі Українки

25 лютого учні 5-А класу гімназії № 6 завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та стали учасниками інтерактивного заходу «Крилате слово – от моя стріла».  Захід, присвячений 150-річчю з дня народження видатної поетеси, відбувся у двох локаціях.

На першій локації його супроводжувала виставка-літературна траєкторія, яка провела дітей маршрутами життя та творчості надзвичайної жінки.

Слухаючи уривки із віршів, п’ятикласники вгадували місто або країну, в якій побувала Леся Українка, та встановлювали на поличках виставки відповідні вказівники.

Розпочала свій життєвий шлях поетка у Новоград-Волинську.  В подальшому траєкторія життя привела Лесю до Києва, де вона знайшла однодумців, які об’єднались у літературний гурт «Плеяда».

Перенесла юних читачів траєкторія й у Крим, до Ялти, де Леся Українка зустріла найсильніше кохання.

Далі траєкторія її долі пролягла до міста Сан-Ремо, в Італії, де письменниця відпочивала та написала 5 поезій.

Дізнавшись, що авторка була зачарована пірамідами та Сфінксом, яким присвятила вірш, діти вгадали екзотичний Єгипет та проклали до нього маршрут. 

Остання зупинка – Грузія. Саме там Леся написала неперевершену «Лісову пісню» і закінчила свій земний шлях.

У другій локації п’ятикласники плели віночок для поетеси і дізнавалися про її родину й дитячі роки. Кожна квітка і рослина у віночку – символічна (барвінок, калина, любисток, безсмертник, незабудка, конвалія, лаврова гілочка тощо) й означає або рису характеру видатної українки, або грань її творчості. Під час інтерактивної розповіді діти здійснили віртуальну мандрівку Лесиними місцями та музеями її пам’яті.



Ось такий видався Лесин ювілейний день народження у нашій бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік