25 лютого 2021

Сто років минуло та й ще 50, як Лесина пісня по світу лунає…

Кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його слово. 150 років тому на вкраїнському небосхилі спалахнула нова яскрава зірка з доти нікому невідомим іменем. 

Леся Українка… Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.

Аби вшанувати пам’ять цієї великої жінки, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні 4-В класу  школи №30. Під час заходу «Казкові стежинки Лесі Українки» учні потрапили дійсно у чарівний світ дитинства відомої поетеси, адже він був сповнений не лише тяжкими хвилинами. 

Пригадали, що маленька Леся була на диво обдарованою дитиною, рано навчилася читати, грати на фортепіано, чудово малювала, писала вірші. А ще вишивала, доглядала за квітами та багато читала. Любила спілкуватися з дітьми, хоча жодного дня так і не відвідала школу. 

Дізнатися більше про роки дитинства та початок творчої кар’єри поетеси допомогли літературні пазли,

в яких на учнів чекали різноманітні завдання: ребуси, шаради, головоломки, загадки, запитання «Правда чи неправда», а також віршовані перевертунчики.  А ще діти добирали ілюстрації до віршів і навпаки - вірші до ілюстрацій.

Пазли «медіатека» - розповіли, які твори Лесі Українки екранізовані.  А мультфільм за мотивами казки «Біда навчить» став вдалим завершенням заходу. 

Зустріч пройшла в атмосфері доброзичливості та творчого натхнення. 

Шануймо українське слово, історію та людей, що прославили нашу країну на весь світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік