22 лютого 2021

Книжка – скарб і дивина, всім потрібна нам вона!

До роботи нас привчає

І гостинності нас вчить.

Той, хто книжечки читає,

Потім буде добре жить.

Скільки ж книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати увесь світ? Саме таке, майже філософське, питання недільного ранку намагалися розв’язати малюки  групи за інтересами «Читай-компанія мандрує» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Завітавши до Королівства книжкових скарбів, маленьким скарбошукачам випало «пройтися» стежками та шляхами різних книжкових персонажів та довести, що книга – це дійсно скарб, головний порадник і друг кожної людини.

Першою хлопчиків та дівчаток зустріла стежина, по якій пересувалися персонажі – коти, кожен з яких мав свої певні риси характеру та ознаку. За цією особливою ознакою потрібно було і назвати кота чи кішку, котрі мешкали у казковому лісі.

Далі потрібно було подолати «Шлях переплутаних казок», «Долину недописаного віршика», ознайомитися з оголошеннями і рекламою, де пропонувалося дітлахам приєднатися до різноманітних казкових клубів і об’єднань, а під час відпочинку пограти у гру «Чарівний кавун». 

Та наостанок, щоб гарний настрій лишився на цілий день, а теплі казкові слова та їх мудрість зігрівали якнайдовше, кожен з присутніх, обравши собі певного героя казки на екрані, повторював за ним веселі, жваві, танцювальні рухи. 

Тож шануйте, бережіть і любіть її Величність Книгу! Це досвід, розум, сила і знання!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік