10 лютого 2021

«Чеширський кіт» у творчому пошуку

Як же долучати дітей до світу мистецтва, як викликати зацікавлення, захоплення? Звичайно самий плідний шлях через театралізацію казок.  А якщо це казка українська народна, то тут є всі можливості розкрити творчі здібності дитини. Недарма Іван Франко писав: «Оті простенькі сільські байки, як дрібні тонкі корінчики, вкорінюють у наші душі любов до рідного слова, його краси, простої і чарівної милозвучності». 

Такі широкі можливості відкриває дітям участь у літературному театрі-студії «Чеширський кіт». 

Минулої неділі відбулося перше заняття в 2021 році для найменших акторів. 

Діти познайомилися з казкою «Пан Коцький», наглядно представили ілюстрації яскравої книжки, декламували по черзі діалоги звірів, проговорювали вголос всі разом скоромовки для покращення дикції (вимови звуків і окремих слів), вчили танцювальні етюди для закріплення характерних рухів героїв казки: мишенят, лисиці, вовка, кота та розучували танці-руханки. 

На занятті старшої групи «чеширята» пригадали зміст української народної казки, вправлялися в акторській майстерності, розподіляли ролі майбутньої вистави, яка приурочена Міжнародному дню театру. Дізналися, що лібрето до дитячої опери «Пан Коцький» написала видатна українська письменниця Дніпрова Чайка, 160 річчя якої відзначається у цьому році.

Бібліотекарі відділу естетичного виховання запрошують на заняття до літературного театру-студії «Чеширський кіт» щонеділі о 12.00 діток з 4-х до 7 років; о 14.00 – від 7 років.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік