24 лютого 2021

«Любила гори, трави, квіти, а ви любіте Україну, діти...»

Українська земля велична тим, що має у своєму спадку значну кількість письменників та поетів, які не тільки збагатили нашу літературу, але й уславили її серед інших літератур світу. Серед відомих, найвеличніших  імен минулого немеркнучою зіркою сяє ім’я - Леся Українка, ім’я, яке відомо кожному українцю з самого дитинства.  

Саме тому, з нагоди святкування 150-річчя з дня народження великої українки, справжнього борця і чуттєвої жінки Лариси Косач-Квітки, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали до вихованців  школи з поглибленим вивченням іноземних мов №57.


Пригадавши назви творів для дітей, хлопчики та дівчата дізналися про неймовірно цікаві факти з життя Лесі Українки, а саме те, що вона з дитинства володіла понад десятком європейських мов, знала світову літературу, історію, філософію, географію, чудово грала на фортепіано й писала цікаві живописні полотна, опановуючи усе це самостійно.

Далі на малечу чекала гра «Літературні пазли», яка була наповнена загадками та ребусами стосовно життя та творчості Лариси Косач-Квітки.



Прослухавши аудіо-запис вірша  «Колискова», заплющивши оченята, малюки уявляли собі і місяць яснесенький, промінь тихесенький.

Розповідь про видатну українську поетесу, письменницю, перекладачку, діяча культури Лесю Українку завершилась переглядом мультиплікаційного фільму за мотивами казки «Біда навчить».

Тож, завдяки такому заходу діти дізналися про українську доньку Прометея, саме так величають Лесю в українській літературі, яка все своє нелегке життя  віддала служінню народові.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік