19 лютого 2021

Читання з присмаком кохання

18 лютого до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні 8-А класу школи № 30. Діти стали учасниками літературної дегустації «Читання з присмаком кохання».

Згадали про свято, яке нещодавно відзначали всі закохані – день святого Валентина.

Із підлітками говорили відверто про почуття людяності і шляхетності, яке має в собі велику силу – про кохання.



Воно століттями надихало митців створювати шедеври: пісні, балади, поеми, трагедії. Кохання подарувало світові безсмертні імена: Джульєтта, Беатріче, Лаура, Мавка.

Бібліотекарі запропонували дітям взяти участь у конкурсі «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я», під час якого школярі об’єднували літературні імена у пари.



Потім учасники заходу за мелодіями відгадували пісні у конкурсі «Музика кохання».

Діти довідалися про кращі зразки класичних творів про найважливіше почуття, але захопились книгами сучасних письменників.

Серед них – підліткова серія «Модні автори про дорослі проблеми юних».

У цій серії вийшла і повість Юлії Чернієнко «Хікі шукають любов». Діти познайомились із письменницею, а за допомогою трьох «сердечних» шкатулок розкрили таємниці її творчості й особистого життя.

Затамувавши подих, діти слухали про кохання головних героїв Уляни та Дрона, які подолали всі перешкоди на шляху до щастя.


Авторка зіграла з підлітками у гру «Літературне передбачення». Подарунком для кожного стали цитати із її нової книги.

На цьому тижні також відбулася літературна дегустація з Юлією Чернієнко. До онлайн-зустрічі долучилися читачі з різних куточків країни й активно ставили запитання письменниці.

Юлія давала поради з написання творів, ділилася власним досвідом, розповіла про нові задумки.

Модерували зустріч книжкова фея Марина Клімова (Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва) і письменниця та проект-менеджер видавничого центру «Академія» Марта Гулей.

Ось таке воно – читання з присмаком кохання.

Читайте – і будьте щасливими!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік