10 лютого 2021

Кава чи чай?

Що корисніше для здоров’я – кава чи чай? На це питання намагалися дати відповідь учні 10-А класу НВК 56 разом зі своїм викладачем німецької мови Щирою Ольгою Віталіївною під час зустрічі з бібліотекарями сектору документів іноземними мовами.


Кава в Німеччині має багаті та давні традиції, хоча вона мала пройти довгий шлях до визнання. Каву довелося робити популярною серед німців навіть великому композитору Іоганну Себастіану Баху, який написав «Кавову кантату», щоб привернути увагу німців до цього напою та заохотити їх ласувати ним. Зараз інша кава та інша музика, яку ми слухали під час заходу та підспівували виконавцям.


Кава надихає до творчості та розвиває фантазію, що і довели учні, створюючи образи людей, що п’ють каву та презентували свої образи німецькою мовою. Фіктивні образи доповнювали вірші поетів, лауреатів Нобелівської премії з літератури та вислови відомих осіб. 

Популяризації кави у різні часи сприяла  реклама, з якою ми також познайомилися під час заходу. Учні мали змогу спробувати себе у рекламі та вигадували слогани німецькою мовою. Треба зазначити, що це їм вдалося дуже добре.


Дякуємо учням за активність а викладачу німецької мови Щирій Ользі Віталіївні за запрошення. Сподіваємося на подальші зустрічі у стінах нашої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік