05 лютого 2021

Наука математика наш розум розвиває та мислити навчає!

Ще в глибоку давнину люди були впевнені, що числа - це таємний код, за допомогою якого можна зрозуміти весь світ. Тисячі років минуло з тих пір, а сучасні вчені не тільки розділяють думку наших предків, а й не перестають доводити, що математика – цариця наук. Числа зустрічаються всюди - у піснях, казках, прислів’ях та приказках, головоломках та ребусах, числами можна висловити все, що є в нашому світі.

Переконатися в цьому разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки цього разу намагалися молодші школярі спеціалізованої школи №57  з поглибленим вивченням іноземних мов. Четверокласникам було запропоновано пограти у гру «Морський бій», але не в звичайний, а в математичний.

Юні прихильники  морських пригод із задоволенням вирушили у подорож, шукаючи кораблі та розв’язуючи математичні завдання. Рухатись потрібно було дуже обережно, адже на шляху на них чекало ще багато несподіванок. 

А саме «Задачки - незадачки», «Числа в прислів’ях та приказках», «Без кмітливості нікуди!», «Математичні розминки», «Ребуси», «Головоломки», «Загадки». Завдяки саме таким вправам діти переконалися, що  математика цікава, всеосяжна наука, яку безумовно потрібно вивчати і яку кожен з нас повинен знати.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік