10 жовтня 2023

По мапі Херсонщини ми мандрували, всі загадки відгадали!

Вже другий тиждень поспіль в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!». В рамках місячника шкільні бібліотекарі спільно з педагогами проводять безліч заходів - круглі столи, години державності, мовні  майданчики, краєзнавчі дискусії тощо, які спрямовані на розвиток патріотизму зростаючої особистості. 

Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки охоче приєдналася до Місячника і, безпосередньо, до процесу формування розуміння дітлахами патріотизму, як усвідомленого почуття любові до Батьківщини, використовуючи свої розробки з краєзнавчої тематики - серію ігор «Ігри патріотів Херсонщини».

Нині у краєзнавчо-пізнавальну експедицію «У пошуках знайомих незнайомців» зібралися відправитися учні 4 – А класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, щоб дізнатися багато чого нового, цікавого та таємничого про тварин і птахів рідного краю.

Шукачі пригод та захоплюючих, загадкових несподіванок, взявши необхідні речи, вирушили у подорож Херсонщиною і першим завдання на шляху у подорожніх стало з’ясування назв населених пунктів, які пов’язані з назвами тварин.


Далі потрібно було відвідати Біосферний заповідник Асканія-Нова, Чорноморський заповідник, острів Бірючий, рушити морським круїзом та пройтися казковою стежиною. 

Багато чого, завдяки такому онлайн – походу, дізналися та пригадали малюки стосовно життя та довкілля тваринок і птахів нашого краю. З кожною відповіддю і новим завданням хлопчики та дівчатка відчували себе справжніми, істинними знавцями херсонської фауни, дійсними, реальними патріотами своєї малої Батьківщини. Тож з такими завзятими та палкими синами і доньками свого народу наша рідна країна відродиться для новітньої слави і для щастя, бо вони щиро та відверто вірять в твоє майбутнє, Україно! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік