23 жовтня 2023

Твій друг - безпечний рух!

Відомо всім, що найдорожчий скарб людини - це її власне життя і здоров’я. Необережність на вулиці, нажаль, часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а й життя. Тому тема дорожнього руху є актуальною завжди, у будь-яку пору року, у будь-який час, бо діти часто забувають про реальну небезпеку на вулиці та на дорозі. 

Своєчасна підготовка та вивчення цієї проблеми дуже важлива для малюків. Тож, молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки люб’язно запросив «Читай-компанію» Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон на інструктаж з техніки безпеки на дорозі, який повинен був привести присутніх до Країни дорожніх знаків.

Потрапити туди було дуже просто - лише потрібно було стати вправним водієм та перевезти своїх пасажирів, не створюючи аварійної ситуації на ігровому майданчику.


В Країні правил дорожнього руху хлопчики та дівчатка виявили безлад та хаос, який вчинив мультяшний персонаж Злюка – Перешкода. Вона зачаклувала всі дорожні знаки та вкрала вогники у світлофора. Та, щоб усе це виправити, маленьким пішоходам треба було виконати усі її підступні та авантюрні завдання. А це були загадки про різні види транспорту, гра на швидкість «Зебра», гра на увагу «Світлофор» та пошук, за описом, відповідних дорожніх знаків, стосовно їх класифікації. 

Юним рятувальникам вдалося стрімко, щодуху все виправити, адже кмітливість, швидкість і правильність їх дій спиралися на власний досвід та знання, які були здобуті раніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік