10 жовтня 2023

На захисті авторського права

9 жовтня дев'ятикласники із Херсонської школи №53 зустрілися із головною бібліотекаркою читальної зали, щоб дізнатися про основні принципи авторського права.


Знати, як користуватися творчими продуктами (книгами, мультимедіа тощо) та сучасними винаходами і не порушувати при цьому майнові та немайнові права їхніх авторів дуже важливо.


І не тільки тому, що за це можна понести юридичну відповідальність! А перш за все тому, що кожний із нас є творцем у своїй сфері, тож кожний має право на визнання своїх зусиль і на матеріальну винагороду.


На один урок учні перетворилися на студентів Юридичної академії супергероїв та отримали  відповіді на запитання: Що таке авторське право і суміжні права? Як захистити своє авторство? Як дізнатися, чи є твір надбанням людства і чи можна його використовувати з комерційною метою?


У другій половині заходу молоді люди стали на захист авторів, допомігши людям різних професій захисти свої майнові та немайнові права: письменнику, видавцю, вчителю, науковцю, художнику, музиканту тощо.


Дев'ятикласники чудово впоралися із завданнями, а наостанок ведуча побажала їм бути сміливими у своїх починаннях, адже їхні майбутні твори і винаходи потрібні як Україні, так і світу вцілому!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік