19 жовтня 2023

Мова, то сонце ясне, мова – коріння моє!

Словесність - це початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили, розливається могутньою рікою. А складовою словесності є слово. Слово - найтонший різець, яким можна доторкнутися до найпотаємніших куточків людського серця. Любов до рідного слова передається завжди із покоління в покоління.

За церковним календарем, 27 жовтня, коли православ’я вшановує пам’ять преподобного Нестора Літописця, автора відомого літопису «Повість минулих літ», наша країна святкує День української писемності і мови. Напередодні цієї події, Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки влаштувала для учнів 3–А та 3–Б класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 лінгвістичну прес-конференцію. 


Розпочався «мовознавчий форум» з пояснення та обговорення таких понять, як «лінгвістика» і «конференція», яке плавно перейшло до історичної довідки  -  інформації про День української писемності та мови.



Далі на присутніх чекали цікаві факти про мову та різноманітні завдання, які розвивали допитливість та вдосконалювали мовний досвід дітей. 

Тож, сьогодні маленькі патріоти по справжньому відчули себе частиною мужнього, сміливого, незламного народу, який плекає свою мову, любить, береже її, разом з нею розвивається і вдосконалюється.



 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік