23 жовтня 2023

Книгоноші з Королівства Книг. Віртуальна екскурсія бібліотеками світу

Понеділок – день цікавий та  бібліотечний. Принаймні, для учнів 6-В класу Херсонський НВК №56, він виявився саме таким. У віртуальну екскурсію найкращими бібліотеками світу вирушили школярі під час бібліотечного уроку «Книгоноші з Королівства Книг». Спочатку діти дослідили еволюцію книги, дізнались про довгий та складний шлях розвитку, адже історія книги – це історія технічних нововведень, пов’язаних з її  виготовленням, зберіганням, доступністю, вартістю і мобільністю.

Потім  діти дізнались про створення перших бібліотек у світі. «Скарбниця мудрості», «Дім життя» «Королівство книг, «Аптека душі», -називали бібліотеки у минулому, а сьогодні ці символічні назви з легкістю знайшли відображення у сучасних спорудах бібліотек. Краща 10-ка унікальних і креативних бібліотек світу вразила своїм книжковим фондом, різноманітними інформаційними послугами, для користувачів з усього світу. Дизайн приміщень та архітектурні проекти бібліотек не залишили нікого байдужими. 

Школярі розгадували ребуси, відгадували різноманітні бібліотечні терміни, пригадали будову книги та правила поводження в бібліотеці, а ще з легкістю розгадали  кросворд  «У світі книг».

Вразила шестикласників 5-ка кращих бібліотек України. Національні, наукові, університетські, для дорослих,  і для дітей, кожна з них сьогодні - це безмежний інформаційний світ, що є осередком консолідації суспільства заради майбутнього, задля Перемоги. 

Де б сьогодні не були наші користувачі, радимо на канікулах усім  знайти та відвідати найближчу бібліотеку, маленькі і великі, стародавні і сучасні,  «Королівства Книг» завжди раді юним відвідувачам.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік